Burslar

İÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerine karşılıksız burs imkânı sunan 5 ayrı Vakıf bulunmaktadır. Aşağıda isimlerini verdiğimiz Vakıfların ortak özelliği İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı’nın Vakıf yönetim kurulu başkanı olması ve yönetim kurulu üyeliklerinde ekseriyetle İÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin bulunmasıdır. Bu hususlar Vakıfların Vakıf Senetlerinde yazılı hükümlere göre belirlenmiştir. Vakıflardan sadece Kemal Halil Tanır Vakfı’nın yönetim kurulu başkanı İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı değildir. Ancak Kemal Halil Tanır Vakfı da İÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sunmaktadır. İÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sağlayan vakıflar aşağıda sıralanmıştır.
  1. Vedat Ardahan Vakfı
  2. Tinçel Kültür Vakfı
  3. Prof. Tahir Taner Vakfı
  4. İÜ Hukuk Fakültesi Eğitim Öğretim ve Yardımlaşma Vakfı
  5. Kemal Halil Tanır Vakfı
Vakıfların ortak amacı İÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerine burs,  ayni ve mali yardım yapmaktır. Ayrıca Tinçel Kültür Vakfı İstanbul Üniversitesi araştırma görevlilerine de yurtdışı burs imkanı sağlamaktadır.  2013-2014 Eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 1200 öğrencimize karşılıksız burs imkanı sağlanmış ve eğitim ve öğretim kalitesinin yükselmesine katkıda bulunulmuştur. Fakültemiz Bursları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.
17 Temmuz 2013