Türkiye – Kore Ceza Hukuku Sempozyumu

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin düzenlediği “Türkiye – Kore Ceza Hukuku Sempozyumu”, 16-17 Ekim 2011 tarihlerinde İÜ Rektörlüğü Doktora Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye ve Kore Cumhuriyeti arasında hukuk alanında işbirliğinin arttırılması ve Türkiye ve Kore Cumhuriyeti ceza hukuku düzenlemelerinin karşılıklı olarak ele alınması amacını taşıyan sempozyumun açılış konuşmalarını İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jong Kyoung Hong ve Kore Ceza Hukuku Başkanı Prof. Dr. Yang-Kyun Shin yaptı. Sempozyumda Türk ve Kore ceza hukukunda kast, taksir, hiyerarşik yapılanmalarda failliğe ilişkin problemler, suça iştirak, suça teşebbüs ve suçların içtimai konuları tartışıldı.

Birçok akademisyen ve öğrenci katıldığı sempozyumun sonunda İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer konuşmacılara plaket verdi.

27 Eylül 2013