2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) İle Fakültemize Yerleşen Adaylar İçin Kayıt Kılavuzu

Sevgili Öğrencimiz,

İstanbul Üniversitesi ailemize  hoş geldiniz.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize ilk defa kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri “İstanbul Üniversitesi 2019 Yeni Kayıt Kılavuzu”nda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Kayıt işlemlerinin hatasız ve süratle gerçekleşmesi için bu Kılavuzu dikkatle inceleyerek istenilenleri eksiksiz yapmanız gerekmektedir.

Yeni öğrencilerimizin Fakültelerini/Yüksekokullarını tanımaları ve Üniversitemize uyum süreçlerini hızlandırmaları amacı ile eğitim öğretimin başladığı ilk gün açık ve uzaktan eğitim programları dışındaki tüm birimler tarafından düzenlenecek oryantasyon programına da katılımınızı bekliyoruz.

Tercihinizden dolayı sizleri kutluyor başarılı ve mutlu bir üniversite öğrenciliği geçirmenizi diliyoruz.

İstanbul Üniversitesinin Fakülte ve Yüksekokullarına 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçlarında ilk defa kayıt yaptırmaya hak kazanmış öğrencilerin kesin kayıtları, aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

1– Kesin Kayıt İşlemleri İçin TIKLAYINIZ.

2– Kesin Kayıt Evraklarına İlişkin Bilgi ve Belgeler için TIKLAYINIZ.

3-Kayıt Tarihleri, Adresi  İçin TIKLAYINIZ.

5-Katkı Payı/Öğrenim Ücretlerinin Ödenmesi ve Banka Bilgileri İçin TIKLAYINIZ.

6– Yeterlilik Sınav Tarihleri ve Muafiyet için TIKLAYINIZ.

7-Oryantasyon Eğitimi İçin TIKLAYINIZ.

8-Eğitim-Öğretime İlişkin Bilgiler İçin TIKLAYINIZ.