Bilimsel Araştırma ve Etik Dersi Öğrencilerinin Dikkatine

“BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE ETİK” isimli 1. Sınıf seçimlik dersinin, daha önce derste de ilan edilen yardımcı kaynakları, ekte pdf olarak sunulmuş olup 29.05.2019 tarihinde saat 14:00’te yapılacak final sınavındaki sorumluluk kapsamı aşağıda belirtilen makale ve bölümlerle sınırlıdır.

1- Hakan Erdem, Osmanlı Kültüründe Yazarlık ve İntihal Sorunları, Bilim Etiği Günü, (s. 21-53)

2- Gürol Irzık, Bilimsel Dürüstlük ve Yazarlığa Tarihsel Bir Bakış, Bilim Etiği Günü, (s. 55-66)

3- Hasan Yazıcı, Bilim Etiği: Kısa Tarihçe ve Ana Kavramlar, Bilim Etiği, (s. 1-13)

4- Bilimsel Araştırmada Etik ve Sorunlar, Türkiye Bilimler Akademisi Yayınları, Başlık VIII : Bilim Etiğinde Temel İlkeler (s. 65-67)