İstanbul Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 23. maddesinin (2). Fıkrasının İptali Hakkında Önemli Duyuru

İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin 16.07.2018 tarihli ve E.2017/2533-K.2018/1445 sayılı kararıyla İstanbul Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 23. maddesinin (2). fıkrası iptal edilmiştir.

İptal kararına karşı Üniversitemiz tarafından istinaf yoluna başvurulmuştur.

Ancak bu aşamada mahkeme kararının uygulanması zorunlu olduğundan, 2018-2019 Öğretim Yılına ilişkin kayıt yenileme işlemlerinde iptal edilen Yönetmelik hükmü uygulanamayacaktır. Bu nedenle AGNO’su iki yıl üst üste 1.80’in altında kalan öğrencilerimiz bir üst sınıfa kayıt yaptırma hakkına sahiptirler.

Bu çerçevede özellikle 1.80 barajını geçememelerine rağmen 3. sınıfa kayıt yaptırmayı tercih eden öğrencilerimizin, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce verilen iptal kararının istinaf mahkemesi tarafından bozulması ihtimalinde yeniden uygulanması gerekecek olan 1.80 barajı açısından sorun yaşama olasılığını dikkate alarak hareket etmelerini tavsiye eder ve bu konudaki bütün sorumluluğun 3. sınıfa da kaydolmayı talep eden öğrencilerimize ait bulunduğunu hatırlatmak isteriz.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı