İstanbul Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 23. maddesinin (2). Fıkrasının İptali Hakkında Önemli Duyuru

Dekanlığımızın 02.10.2018 tarihli duyurusunda, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin 16.07.2018 tarihli ve E.2017/2533-K.2018/1445 sayılı kararıyla İstanbul Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 23. maddesinin (2). fıkrasının iptal edildiği, söz konusu iptal kararına karşı Üniversitemiz tarafından istinaf yoluna başvurulduğu belirtilmiş ve buna bağlı olarak, AGNO’su iki yıl üst üste 1.80’in altında kalan öğrencilerimizin bir üst sınıfa kayıt yaptırma hakkına sahip olduğu ilân edilmişti.

Söz konusu duyuruya istinaden öğrencilerimizden gelen sorular üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur:

İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin anılan iptal kararına yönelik istinaf aşamasında aksi yönde bir karar çıkması durumunda dahi, “idari işlemlerde güven ve istikrar ilkesi” uyarınca, kayıt işlemlerinin geri alınması söz konusu değildir.

Yukarıda zikredilen 02.10.2018 tarihli duyuru sadece, 1.80 barajını geçememelerine rağmen 3. sınıfa kayıt yaptırmayı tercih eden öğrencilerimize, istinaf aşamasında aksi yönde verilebilecek bir karar neticesinde, 1.80 barajını öngören Yönetmelik hükmünün bir sonraki eğitim öğretim yılında yeniden uygulanmasının gündeme gelebileceğini hatırlatma amacıyla yapılmıştır.

DEKANLIK